Snabbmeny TrimChip


Vi har Nordens absolut största och bredaste utbud av trimchip till över 3000 olika bilmodeller. Hittar du ändå inte just din bilmodell, kontakta oss.

Vår Prisgaranti

Hittar du något likvärdigt trimchip annonserat till lägre pris hos någon av våra konkurrenter så matchar vi priset.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad.

En diesel-plug-in-box ökar enbart bränslemängden till motorn, därför har vi valt att inte använda dessa produkter. Det är ett enkelt sätt att öka effekten på men inte optimalt om man är ute efter maximala prestanda och bästa möjliga bränsleekonomi.

Vi går istället in och kalibrerar om programvaran och kommer på så vis åt en mängd parametrar. Vi justerar bl.a turbotryck, bränslemängd men framförallt exakt var bränslet ska ökas och hur mycket, momentspärrar, rökbegränsningar och i vissa fall eventuella fartspärrar. Ett sådant här arbete tar längre tid men vill man inte pruta på prestandan är detta vägen att gå.

Lägg också märke till att det förekommer ett effektkrig mellan många av aktörerna på den svenska marknaden i dag och att det har eskalerat i att många redovisar fantasisiffror i kampen om kunderna. När man chippar dieselbilar syns det inte vid service eller av bilprovningen precis som alla andra arbeten på bensinbilar med eller utan turbo som vi utför.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

När vi motoroptimerar din bil innebär det att vi ökar motorns effekt, vridmoment men sänker bränsleförbrukning samt utsläpp av miljöskadliga ämnen. Motoroptimering innebär alltså såväl effektoptimering, bränsleoptimering som miljöoptimering. I alla priser ingår alltid provkörning, laddtryckskontroll, diagnoskontroll samt funktionskontroll. Med ny programvara följer bl.a. ändrade parametrar för bränsletryck, tidpunkt för insprutning, tändning, laddtryck, momentbegränsare, rökbegränsare, vridmoment och fartspärrar, m.m.