Snabbmeny TrimChip


Vi har Nordens absolut största och bredaste utbud av trimchip till över 3000 olika bilmodeller. Hittar du ändå inte just din bilmodell, kontakta oss.

Vår Prisgaranti

Hittar du något likvärdigt trimchip annonserat till lägre pris hos någon av våra konkurrenter så matchar vi priset.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad.
Itsfun.nu trim- eller ecochip

Trimchip eller Ecochip
Du kan som kund i de flesta fall och om du kör en turbobil – bensin eller diesel - välja mellan två olika alternativ när du ökar effekten och motoroptimerar din bil. Trimchip eller Ecochip. Priset är detsamma men du som kund har valfriheten att sätta prestanda före bränsleekonomi eller tvärtom beroende på vad som passar just dig.
För bilar utan turbo är enbart vanlig chipptrimning möjlig men även här leder det till minskad förbrukning.

Trimchip:
Effekterna som vi anger är inte maximalt effektuttag utan vi lägger oss på en nivå där vi anser man fortfarande har bibehållen hållbarhet och normala serviceintervaller för din motortyp.
Normalt sjunker också bränsleförbrukningen med minst 10% för en turbobil. För en motor utan turbo är bränslebesparingen i snitt ca 5 %, på en bränsletörstig gammaldags motorkonstruktion som ex BMW 750 med 12 cylindrig bensinmotor sparar man flera deciliter per mil. En redan snålställd modern småbilsmotor någonstans 2-5 %.

Ecochip
:

Vi ökar inte effekten lika mycket på din turbomotor som i fallet med trimchip. Här lägger vi i stället fokus på lägre bränsleförbrukning och därmed lägre koldioxidutsläpp, förbättrad förbränning, mindre utsläpp av miljö- och hälsoskadliga ämnen.
Vi ökar effekten till ca 50% av vad som är möjligt, t ex om du har en motor på 150 hk som är möjligt att chipa till 200 hk, du får då med Ecochip 175 hk.
Det är fullt möjligt att under optimala förhållanden sänka bränslekostnaderna med upp till 20 % på många motoralternativ.
Vissa motortyper svarar sämre på ett Ecochip, där rekommenderar vi en normal motoroptimering - besparingen blir ändå stor - normalt ca 10 %.

Har du ytterligare frågor mejla oss eller ring 08-323 953

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

När vi motoroptimerar din bil innebär det att vi ökar motorns effekt, vridmoment men sänker bränsleförbrukning samt utsläpp av miljöskadliga ämnen. Motoroptimering innebär alltså såväl effektoptimering, bränsleoptimering som miljöoptimering. I alla priser ingår alltid provkörning, laddtryckskontroll, diagnoskontroll samt funktionskontroll. Med ny programvara följer bl.a. ändrade parametrar för bränsletryck, tidpunkt för insprutning, tändning, laddtryck, momentbegränsare, rökbegränsare, vridmoment och fartspärrar, m.m.